Cluj-Napoca, 24 iulie 2007 – MICROIMO IFN SA - noua societate membra a Grupului Financiar IMOFINANCE

Cluj-Napoca, 24 iulie 2007 – Grupul Financiar IMOFINANCE din Cluj-Napoca si-a intregit componenta cu o noua societate: MICROIMO IFN SA, specializata in creditarea micilor intreprinzatori incepatori sau initiati. Produsele de creditare MICROIMO se adreseaza tuturor persoanelor care desfasoara activitati generatoare de venituri: persoane juridice sau fizice, asociatii familiale sau de producatori agricoli, ce doresc obtinerea unor surse de finantare pentru depasirea barierelor de intrare pe piata bunurilor/serviciilor sau intarirea pozitiei de piata ocupate.

“Institutiile financiare nonbancare pot juca un rol important pe piata microcreditelor din Romania, avantajul principal al acestora fiind flexibilitatea, care le permite sa raspunda cerintelor venite din partea unui segment de clienti considerat de marea parte a actorilor din domeniul financiar-bancar ca fiind nesemnificativ si complicat”, declara Iosif Pop, Presedinte al Grupului Financiar IMOFINANCE.

Realizarile MICROIMO IFN SA din cele cateva luni scurse de la infiintare, demonstreaza la modul concret ca institutiile financiare nonbancare pot deveni un pilon important in dezvoltarea sectorului microintreprinderilor. Pana in acest moment, au beneficiat deja de solutii de creditare MICROIMO, si deci de un imbold in dezvoltarea afacerilor proprii, o serie de mici intreprinzatori din judetul Cluj, peste 60% dintre acestia provenind din mediul rural si semirural.

Adresabilitatea produselor de creditare MICROIMO va creste considerabil pana la finele anului 2007, planul strategic de dezvoltare al societatii incluzand obiective importante in ceea ce priveste reteaua teritoriala.