Cluj-Napoca, 23 iulie 2009

La nici o luna de la lansarea campaniei Noi vindem “Prima Casa” , IMOINVEST SA poate marca cinci clienti inscrisi in program si doua concretizari sub forma de antecontracte.

“Consideram multumitoare rezultatele obtinute pana acum de IMOINVEST SA in promovarea campaniei Noi vindem “Prima Casa”, in contextul in care experienta practica acumulata de clienti si de bancile finantatoare, in aceasta scurta perioada de timp, a scos la iveala o serie de neclaritati de ordin metodologic ale programului guvernamental, care puteau conduce la blocaje in materie de tranzactionare efectiva” precizeaza domnul Iosif Pop, Presedintele Grupului Financiar IMOFINANCE.

Principala lacuna procedurala a programului guvernamental “Prima Casa” a fost cea legata de omiterea faptului ca pot exista si apartamente nou-construite de catre dezvoltatori imobiliari ce au apelat si la surse financiare provenite din credite bancare, asadar purtatoare de ipoteci. Chiar si IMOINVEST SA poate constitui un bun exemplu in acest sens, oferta sa de apartamente eligibile pentru programul “Prima Casa” cuprinzand atat obiective libere de sarcini (dezvoltate exclusiv din surse proprii) cat si obiective aflate sub incidenta unor ipoteci (dezvoltate in regim de finantare mixta: proprie si bancara).

“Ipotecile finantatorilor asupra imobilelor edificate de dezvoltatorii imobiliari tin de normalitate. Este asadar salutar faptul ca metodologia de aplicare a programului “Prima Casa” va fi imbunatatita in aceasta privinta. Ar fi fost pacat ca un demers cu atatea conotatii pozitive sa se blocheze intr-o serie de aspecte procedurale mai putin clare. In ceea ce priveste procedurile de ordin intern, ce tin de relatia societatii IMOINVEST cu banca finantatoare (BCR-Erste), acestea au fost din timp clarificate, astfel incat clientii sa poata fi tratati cu maxima operativitate”, a mai completat domnul Iosif Pop.

In total, oferta de apartamente IMOINVEST, eligibile pentru programul mentionat, cuprinde un numar de 70 apartamente. Acestea sunt distribuite la nivelul municipiilor Sibiu si Cluj-Napoca, in doua ansambluri rezidentiale moderne, ce includ imobile colective de locuit cu 1 sau 2 camere in Sibiu, respectiv 3 sau 4 camere in Cluj-Napoca.

Adresabilitatea ofertei IMOINVEST in contextul programului guvernamental “Prima Casa” este una ramarcabila, in conditiile in care doar aproximativ 12% din proiectele rezidentiale care se construiesc in tara se califica pentru programul destinat celor aflati la prima achizitie imobiliara. Aceasta adresabilitate se concretizeaza nu numai prin aspecte de ordin formal, ci si printr-un raport deosebit calitate / pret.