Cluj-Napoca, 15 septembrie 2008 - 5 ani de servicii financiare integrate

Infiintat in luna septembrie a anului 2003, Grupul Financiar IMOFINANCE prezenta la momentul lansarii un plan de afaceri ambitios, bazat pe combinarea intr-un mod inedit a ofertelor de investitii imobiliare cu solutii de creditare / finantare atractive, in scopul satisfacerii depline a cerintelor manifestate de catre clienti.

Dupa 5 ani de activitate, Grupul Financiar IMOFINANCE poate marca indeplinirea cu succes sau chiar depasirea principalelor obiective fixate la inceput de drum. Dintre acestea mentionam: dobandirea unei pozitii vizibile la nivel national si a unei cote de piata consistente in zona tranzactiilor si afacerilor imobiliare; sustinerea reciproca a afacerilor firmelor grupului si manifestarea coerenta a intereselor acestora prin societatea de management; dispersarea adecvata a capitalurilor pentru o cat mai buna protectie; lansarea de pachete de produse si servicii comune si actionarea concertata pe pietele locale etc.

De la momentul infiintarii, activele totale ale grupului au crescut exponential, ajungand in momentul de fata sa depaseasca valoarea de 137,5 milioane RON, de 7 ori mai mult decat cele de la finele anului 2003.

Cu un capital social varsat si rezerve aferente insumand 44,6 milioane RON, Grupul Financiar IMOFINANCE a reusit sa obtina in primele 8 luni din anul in curs profituri brute de 5,2 milioane RON, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 10% fata de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Un alt reper important al evolutiei Grupului Financiar IMOFINANCE tine de cresterile inregistrate la capitolul venituri totale, care depasesc in acest moment valoarea de 12,4 milioane RON, fiind si acestea cu 38% mai mari decat anul precedent.

Pe linia creditarilor ipotecare, rezultatele deosebite obtinute de IMOCREDIT IFN SA, membra a Grupului Financiar IMOFINANCE (portofoliu de credite de peste 79 mil Lei la 31.08.2008), au facut ca societatea sa devina prima institutie financiara nebancara independenta din Romania, inscrisa in registrul special al IFN-urilor mari din tara noastra.

“La succesul Grupului Financiar IMOFINANCE in cei 5 ani de la infiintare au contribuit cu dedicare si profesionalism demne de remarcat angajatii din cele sase unitati teritoriale existente (Cluj-Napoca, Bucuresti, Sibiu, Oradea, Baia Mare si Targu Mures) dar si actionarii, in special membrii consiliului de administratie” considera domnul Iosif Pop, Presedintele Grupului Financiar IMOFINANCE.

La nivelul judetului Cluj, incepand cu luna septembrie a.c., Grupul Financiar IMOFINANCE beneficiaza si de suportul a peste 10 promoteri externi, din localitati cu potential economic in crestere (ex: Dej, Gherla, Turda, Campia Turzii, Apahida, Gilau, Jucu, etc), care vor promova pe plan local oferta societatilor IMO.

“Acest demers face parte dintr-o actiune cu caracter strategic mult mai ampla, initiata de grupul nostru la nivel national si care vizeaza acoperirea -in 2 ani- a intreg teritoriului tarii, cu unitati de business care sa deserveasca segmente geografice de nivel regional, completate de o retea de colaboratori externi pe linie de vanzari si, nu in ultimul rand, de o platforma informatica bazata pe tehnologie “Internet”, care sa largeasca si mai mult adresabilitatea produselor si serviciilor IMO”, a mai completat domnul Iosif Pop.

Obiectivele tintite de Grupul Financiar IMOFINANCE pentru perioada ramasa din acest an implica intensificarea eforturilor pentru atragerea de clienti noi, in special din sfera persoanelor fizice si a companiilor mici si mijlocii, prin promovarea unor pachete moderne de produse si servicii de creditare ipotecara, leasing (de bunuri mobile & imobiliar) si microcreditare, completate cu imobile “la cheie”, construite de IMOINVEST SA, dezvoltatorul imobiliar al grupului.