Intrebari frecvente

Ce este un grup de firme?

Grupul de firme este o forma de organizare si prezentare a unei activitati economice, ce combină două sau mai multe companii independente din punct de vedere juridic , dar care împart structuri de actionariat comune, scheme operationale similare si relatii contractuale constante. Grupul de firme se constituie in jurul unei societati “mama” care asigura managementul strategic al grupului, exercitand direct sau indirect un control exclusiv / conjugat sau o influenta notabila asupra restului societatilor membre.

Ce este o institutie financiara nebancara?

O institutie financiara nebancara este o entitate juridica constituita cu scopul de a desfasura, cu titlu profesional, activitati de creditare de natura celor acceptate prin lege si a caror surse de finantare provin din resurse proprii sau imprumutate de la institutii de credit, de la institutii financiare sau, dupa caz, din alte surse prevazute in legi speciale. Regimul de functionare al institutiilor financiare nebancare are la baza reglementarile Bancii Nationale a Romaniei, care influenteaza semnificativ modul in care acestea sunt gestionate si dezvoltate.

Care este componenta Grupului Financiar IMOFINANCE?

Societatile membre ale Grupului Financiar IMOFINANCE sunt urmatoarele: IMOFINANCE SA (societate care coordoneaza strategic activitatile grupului); IMOCREDIT IFN SA (societate de creditare ipotecara, microcreditare si leasing financiar); IMOINVEST SA (societate de dezvoltari imobiliare).


Cine poate apela la serviciile Grupului Financiar IMOFINANCE?

a. Societati comerciale cu capital de stat, privat sau mixt, sau societati comerciale cu capital integral strain
b. Persoane fizice autorizate, inclusiv profesiuni liberale, organizate
conform cerintelor legale in Romania.
c. Persoane fizice, in limitele stabilite de legislatia specifica.


Fiecare solicitant trebuie sa indeplineasca criteriile de eligibilitate stabilite prin normele de creditare IMO, in functie de tipul entitatii de risc din care face parte. Pentru fiecare tip de entitate de risc s-au elaborat produse specifice, adaptate nevoilor proprii locative, comerciale sau pentru investire, si s-au elaborat modele adaptate de analiza si documentare.


Oferta Grupului Financiar IMOFINANCE sau a societatilor membre include si credite pentru cofinantarea proiectelor dezvoltate cu fonduri UE?

Da, dar numai in masura in care solicitantul indeplineste conditiile de eligibilitate prevazute in dispozitiile legale in materia finantarilor din fonduri europene si in cele ale Legii 240/2005.

Cat timp este necesar pentru a obtine o finantare de la SC IMOCREDIT IFN SA, membra a Grupului Financiar IMOFINANCE?

Intre 3 si 7 zile de la prezentarea tuturor documentelor, in functie de complexitatea dosarului si tipul produsului finantat.

Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de produsele si serviciile Grupului Financiar IMOFINANCE?

Completeaza formularul prezent pe site-urile societatilor membre, in rubricile de tipul “Aplica acum” si, dupa ce il vom analiza, te vom contacta in cel mai scurt timp posibil. Daca raspunsul nostru este pozitiv, vom avea nevoie de o serie de documente specifice pentru incheierea contracului.

De asemenea, informatii se pot solicita pe internet la adresa: office@imogrup.ro, pe posta la adresa Cluj-Napoca, str. Horea, nr. 3, pe fax la numarul 0264-595676 respectiv la telefon 0264-595675.