22.02.2008 // Leasing-ul imobiliar intre zvon si realitate - Newsletter IMOFINANCESolutia imobiliara la cheie

 

» Locuinta + finantare = discount

 

Pentru romani, gasirea si achizitia unei locuinte a fost si ramane un proces destul de dificil si plin de obstacole de tot felul. Din aceasta cauza, un moment care ar trebui sa fie cat se poate de fericit pentru cei mai multi dintre noi, poate deveni o sursa importanta de stres, timp pierdut si bani aruncati pe fereastra.

Aparent, agentiile imobiliare si dezvoltatorii imobiliari au oferte foarte variate si se lupta pentru atragerea cumparatorilor uzand de un arsenal ce include tot felul de discounturi sau bonusuri.


Marea majoritate a acestor facilitati tin doar de partea financiara a lucrurilor, uitand de un aspect care poate fi deosebit de important pentru clienti: confortul.

In acest context, prin “confort” intelegem posibilitatea clientilor de a gasi, in acelasi loc, atat locuinta mult dorita cat si posibilitati de finantare care sa ii ajute in transformarea visului lor in realitate. Daca la aceasta “reteta” adaugam si posibilitatea de a “personaliza” locuinta potrivit propriilor dorinte si necesitati, putem spune ca pachetul astfel creat combina o serie de avantaje care altminteri nu si-ar fi putut face simtite efectele.

Pentru locuitorii catorva orase din Romania, gasirea unei locuinte este mai comoda decat in marea parte a restului tarii, prezenta unor institutii care au inteles principiul mai sus enuntat incepand sa se faca simtita.

Grupului Financiar IMOFINANCE a fost una dintre primele institutii care si-a construit intreaga misiune corporatista pe principiul “confortului” oferit clientilor. Societatile sale combina, la modul eficient si inedit, o gama larga de produse imobiliare cu servicii financiare atractive.

“Solutia imobiliara la cheie” este doar unul dintre exemplele de produse si servicii “la pachet”, care demonstreaza modul in care Grupul Financiar IMOFINANCE intelege sa vina in intampinarea cerintelor clientilor. “Solutia imobiliara la cheie” este compusa din ofertele IMOINVEST SA (societate de dezvoltari imobiliare, membra a grupului IMOFINANCE) si IMOCREDIT IFN SA (societate de creditare ipotecare, membra a aceluiasi grup).

In momentul de fata pot beneficia de avantajele pe care pachetul “la cheie” le aduce, toti cei interesati de locuinte in arealul municipiilor Cluj-Napoca si Sibiu, Grupul Financiar IMOFINANCE avand in pregatire “surprize” similare si pentru alte zone urbane importante din tara (Bucuresti, Baia Mare, Targu Mures, Oradea, etc).

Pentru zona municipiului Cluj-Napoca, “Solutia imobiliara la cheie” include solutii moderne de finantare in sistem de credit ipotecar si apartamente de 3 & 5 camere, confort sporit, in Ansamblul Rezidential IMO CONFORT, dezvoltat in localitatea Floresti, langa Muzeul Apei. Ansamblul Rezidential IMO CONFORT este compus din 3 imobile (D+P+2E+M) cu cate 6 apartamente fiecare, distribuite in regim de 2 apartamente / nivel. Apartamentele au suprafete utile generoase, cuprinse intre 86 mp si 127 mp. Dotarile apartamentelor includ: usi metalice, tamplarii termopan, centrale termice individuale, radiatoare moderne, sisteme electrice complete, instalatii de gaz, etc.

Pentru zona municipului Sibiu, “Solutia imobiliara la cheie” include credite ipotecare de la IMOCREDIT IFN SA si apartamente de 1 si 2 camere, confort sporit, in Ansamblul Rezidential Dumbrava, dezvoltat in cartierul Dumbrava din localitate, Intrarea Siretului. Ansamblul inglobeaza 7 imobile cu 160 de apartamente si suprafete construite intre 58 si 82 mp, intr-un ambient ce include locuri de parcare, loc de joaca pentru copii si spatii verzi.

Detalii suplimentare despre ofertele Grupului Financiar IMOFINANCE pot fi gasite pe site-ul www.imogrup.roOportunitati de investitii

 

» EUROPA BUSINESS CENTER

 

IMOINVEST SA, membra a Grupului Financiar IMOFINANCE a devenit initiatorul primului centru financiar bancar modern din Cluj-Napoca, reusind sa convinga edilii municipiului cu privire la oportunitatile pe care un proiect atat de indraznet le prezinta.

In acest context, IMOINVEST urmeaza sa inceapa constructia centrului de business “EUROPA BUSINESS CENTER” - imobil de birouri si servicii cu un regim de inaltime 2S+P+15 etaje.

Imobilul va fi situat in subzona centrala a municipiului Cluj Napoca, la intersectia strazilor Ploiesti si Constanta. Europa Business Center va putea reuni sub acoperisul sau firme din toate domeniile: banci, companii de asigurari, societati de brokeraj, etc.

“Se creaza astfel premisele transformarii unei zone periferice a centrului orasului, renumita azi pentru caracterul sau “posomorat”, intr-o zona moderna, cu functiuni complexe, demna de un oras european”, a declarat domnul Iosif Pop, initiatorul proiectului si Presedinte al Grupului Financiar IMOFINANCE.

Situarea in vecinatatea imediata a centrului nodal de transport in comun, care este Piata M. Viteazu, dar si a unor artere de circulatie importante, confera proiectului EBC garantia unei investitii de succes, fiind un amplasament foarte bun pentru societatile comerciale, in special prestatoare de servicii cu caracter financiar.

EUROPA BUSINESS CENTER va avea o suprafata desfasurata construita de aproximativ 11.500 mp, demisolul avand destinatia garaj colectiv, pe 2 niveluri, asiguradu-se astfel numarul de parcari necesar acestei cladiri.

Detalii suplimentare despre proiectele IMOINVEST SA, membra a Grupului Financiar IMOFINANCE, pot fi gasite pe site-ul www.imogrup.roSolutii moderne de leasing

 

» Leasing-ul de echipamente

 

Daca piata leasingului auto din Romania este considerata de specialisti ca fiind ajunsa la maturitate, cea a leasingului de echipamente putem spune ca este inca intr-o faza destul de incipienta de dezvoltare.

Cu toate acestea, tendinta de crestere accentuata a activitatilor din industrie si retail ce se manifesta la nivelul intregii tari, poate insemna o buna premisa in dezvoltarea pietei leasingului de echipamente, pe un orizont de timp de


minimum 3 pana la 5 ani.
In acest context, leasingul de echipamente va dobandi o pondere mult mai mare in portofoliul companiilor de leasing, institutiile de finantare de acest gen orientandu-si ofertele si catre sectorul mentionat.

“Conditiile de acordare a finantarii in sistem leasing pentru echipamente nu difera la modul substantial de cele pentru alte tipuri de bunuri. Cel mai important rol in acordarea finantarii pentru echipamente il joaca tot bonitatea clientului si respectarea cerintelor impuse de BNR. In functie de aceste doua coordonate, de suma finantata si de conditiile cerute de client, incercam sa oferim fiecarui aplicant varianta optima de finantare”, declara doamna Cristina Cecalecean, director IMOLEASING IFN SA, membra a Grupului Financiar IMOFINANCE.

In momentul de fata, finantarea de echipamente reprezinta aproximativ 20% din portofoliul IMOLEASING IFN SA, acest lucru permitand echipei IMOLEASING castigarea unei experiente consistente in domeniu. Mizam pe aceasta experienta si pe calitatea ofertei noastre astfel incat anul in care am pasit de curand sa insemne cel putin dublarea valorii finantarilor in sistem de leasing pentru echipamente, a mai spus doamna director Cristina Cecalecean.

Detalii suplimentare despre ofertele IMOLEASING IFN SA si ale Grupului Financiar IMOFINANCE pot fi gasite pe site-ul www.imogrup.roFinantari pentru micii intreprinzatori

 

» MICROIMO IFN SA isi extinde reteaua teritoriala

 

MICROIMO IFN SA, membra a Grupului Financiar IMOFINANCE, este specializata in creditarea micilor intreprinzatori incepatori sau initiati.

Produsele de creditare MICROIMO se adreseaza tuturor persoanelor care desfasoara activitati generatoare de venituri: persoane juridice sau fizice, asociatii familiale sau de producatori agricoli.

Pornind de la faptul ca in planul strategic de dezvoltare al societatii MICROIMO IFN SA a fost inclus, ca obiectiv important, extinderea retelei teritoriale, incepand cu luna februarie 2008, au devenit operationale birourile MICROIMO din Targu Mures, Oradea si Baia-Mare.

Prin deschiderea acestor noi puncte de lucru, sectorul IMM din zonele pe care le vor acoperi va gasi un sprijin important in dezvoltarea afacerilor, atat datorita flexibilitatii si adaptabilitatii la nevoile solicitantului, cat si competentei si profesionalismul personalului angajat.

Pana in acest moment, au beneficiat deja de solutii de creditare MICROIMO, si deci de un imbold in dezvoltarea afacerilor proprii, o serie de mici intreprinzatori din judetul Cluj.

Deschiderea noilor puncte de lucru demonstreaza la modul concret ca produsele MICROIMO pot asigura pe deplin resursele de crestere a activitatilor economice ale microintreprinderilor. Consecventa cu principiile si obiectivele sale, MICROIMO va continua extinderea teritoriala, cautand sa ofere suportul necesar cat mai multor solicitanti din arii teritoriale cat mai extinse.

Detalii suplimentare despre ofertele MICROIMO IFN SA si ale Grupului Financiar IMOFINANCE pot fi gasite pe site-ul www.imogrup.ro